Google brengt slimme Inbox-app voor iedereen uit

Google heeft zijn slimme mail-app Inbox voor iedereen beschikbaar gemaakt. Iedereen kan de app downloaden op een Android-telefoon, in combinatie met een Gmail-account.
Inbox is Googles slimme email-client, die emails automatisch kan sorteren in mappen, en herinneringen kan versturen op het moment dat je bijvoorbeeld een afspraak hebt.

Invites

Inbox werd ruim 7 maanden geleden gepresenteerd, maar bleef tot nu toe altijd in bèta. Google testte de app onder een groeiende groep gebruikers, maar Inbox was alleen te gebruiken op uitnodiging.

Reisplanner

Met het uitbrengen van de definitieve versie krijgt Google Inbox ook een aantal nieuwe features. Zo bundelt de app nu niet alleen je reserveringen, maar maakt daar ook gelijk een reisplanning van. Ook worden herinneringen nu naar Google Now gebracht, en links naar bijvoorbeeld de site van KLM kunnen nu direct worden geopend in de app.

Gmail-vervanging

Google heeft nog steeds niet aangegeven of het van plan is Gmail te laten vervangen. Waarschijnlijk is dat niet het geval, want de emaildienst heeft inmiddels 900 miljoen leden. Wel lijkt het waarschijnlijk dat diverse functies uit Inbox uiteindelijk worden geïntegreerd in Gmail.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: email, inbox, google inbox