abonneren

Google brengt 'Lollipop-versie' Android Wear uit

Google heeft een nieuwe versie van Android Wear aangekondigd. Versie 5.0 van het besturingssysteem voor wearables sluit qua design beter aan bij Android Lollipop. Ook kunnen ontwikkelaars hun eigen watch faces ontwerpen en in een speciale sectie van de Play Store zetten.
Google heeft de API voor het besturingssysteem inmiddels vrijgegeven voor ontwikkelaars. Hoewel er een hoop nieuwe veranderingen in het OS voorkomen, wil Google daar nog geen details over geven.

Watch faces

De nieuwe versie van Android Wear richt zich vooral op de verschillende 'watch faces', de klok die je als achtergrond kunt instellen op horloges. Android Wear-smartwatches komen met een aantal standaard watch faces, maar ontwikkelaars gingen daar snel mee aan de gang om duizenden verschillende klokjes aan te bieden. Dat kunnen ludieke achtergronden zijn, zoals een Pip-Boy uit de Fallout-games of een plaatje van John Cleese bij het Ministery of Silly Walks, maar ook serieuze achtergronden zoals van professionele horlogeontwerpers.

Wisselen

Met de nieuwe API wordt het voor ontwikkelaars mogelijk om meerdere watch faces in één app te zetten waardoor de gebruiker sneller kan wisselen. Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld wilt switchen tussen een klok met een aanduiding van 12 of met 24 uur. Ook kan informatie voor bijvoorbeeld het weer of agenda-items in de achtergrond worden geladen.

De nieuwe versie van Android Wear wordt deze week uitgerold. Die is over-the-air te downloaden via het menu van de smartwatch.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Wearables

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie