}
abonneren

Google brengt Cardboard-app uit voor iOS

Google heeft zijn Cardboard Camera-app uitgebracht voor iOS. Met de app kunnen iPhone-gebruikers hun telefoon gebruiken om foto's in 360 graden te maken.

De applicatie bestond al op Android, maar is er nu dus ook voor iOS.
 

Diepte

De app maakt het mogelijk om zelf foto's in 360 graden, maar gaat nog iets verder dan dat. De foto's hebben namelijk een diepteveld, al is dat beperkt. De foto wordt alleen horizontaal opgenomen in portretmodus, maar niet verticaal.
 

Omgevingsgeluid

Bij de foto's is het ook mogelijk om omgevingsgeluid op te nemen. Binauraal geluid is belangrijk voor virtual reality, omdat dat een extra dimensie geeft aan het bekijken van een beeld. Zulke geluid zit ook op headsets als de Oculus Rift en de Vive.
 

Makkelijker te delen

Belangrijk aan de nieuwe iOS-app is dat die makkelijker te delen is met anderen. Hoewel Google Android wil gebruiken om VR populair te maken bij de massa, was het tot nu toe lastig om zelfgemaakt VR-foto's en video's te delen met anderen. Met het uitbrengen van de iOS-app heeft de Android-app een update gekregen waarmee het mogelijk is een foto te delen. Dat gebeurt met een link naar de foto, die automatisch opent in de Cardboard-app.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Virtual reality

Tags: Virtual reality, VR, ios, google, Google Cardboard, Cardboard

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI