Google biedt verontschuldigingen aan voor videodienst

Google heeft publiekelijk zijn verontschuldigingen uitgesproken over de gang van zaken omtrent Google Video. Gebruikers die films gekocht hadden bij de dienst kregen namelijk de mededeling dat deze films vanaf deze week niet meer af te spelen zouden zijn.Google heeft zich teruggetrokken uit de verkoop van online videomateriaal via Google Video. De site trekt weinig publiek, vooral in verhouding tot YouTube dat inmiddels ook van Google is.
Daarom besloot Google de stekker uit de premium-dienst van Google Video te trekken en op de site alleen nog maar gratis toegankelijke video's aan te bieden. De premium-video's, die gehuurd of gekocht konden worden en alleen met een speciale Google Player af te spelen waren, werden daarmee onbruikbaar.

Google heeft nu toegegeven dat deze keuze erg ongelukkig was en het bedrijf belooft nu dat alle premium-video's nog minimaal zes maanden af te spelen zullen zijn. Ook heeft Google gezegd dat de 'refund' van $5 die Google via Google Checkout aan de gebruikers bood, wel een erg mager doekje voor het bloeden was. Google gaat nu de aankopen volledig vergoeden.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: