abonneren

Google begint dit jaar proef met module Project Ara-smartphone

Google begint volgend jaar met een pilot voor zijn modulaire smartphone. Dat apparaat, 'Project Ara' genoemd, is een smartphone die uit allemaal blokken bestaat die afzonderlijk te vervangen zijn. Zo kun je je camera upgraden, maar hetzelfde werkgeheugen houden. Google start de proef in, of all places, Puerto Rico.
Dat betekent dat we de modulaire smartphone voorlopig nog niet in Europa hoeven te verwachten. Google kondigt Project Ara al jaren aan, maar het bleef tot nu toe bij concepten en plannen.

Puerto Rico

Nu wordt het vanaf april mogelijk de telefoon al te gebruiken in Puerto Rico. Daar gaat Google een samenwerking aan met 2 grote telecomproviders die de telefoon met een abonnement meeleveren. Het is niet duidelijk hoe makkelijk het is de telefoons te importeren naar Nederland, maar dat zal niet zonder slag of stoot gaan. Google maakt niet meteen duidelijk waarom het uitgerekend Puerto Rico kiest voor zijn distributie - het bedrijf wil alleen kwijt dat het aanvankelijk om een proef gaat, waarbij wordt gekeken naar hoe succesvol de telefoon is en hoe de prijsverhoudingen liggen.

Modules

De Ara-telefoons komen aanvankelijk met zo'n 20 tot 30 verschillende modules, die onderling uit te wisselen zijn. Het toestel wordt bovendien geleverd met een Project Marketplace, een online winkel waarin gebruikers de nieuwe modules makkelijk zelf kunnen bestellen.

Naast een prototype komt Google ook nog deze maand met een eigen toolkit voor ontwikkelaars en fabrikanten. Die kunnen daarmee hun eigen modules bouwen een aanmelden voor Project Ara.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Project Ara, Modulaire Smartphone

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord