abonneren

Goedkope top-smartphone bij Aldi

Aldi zal vanaf aanstaande zaterdag het 4,5 inch topmodel uit de Wolfgang-reeks verkopen voor 229 euro. Er wordt gesproken over een prijsdoorbraak.

De smartphone die zaterdag 27 oktober bij de Aldi in de schappen ligt is een Wolfgang AT-AS45 Special Edition en heeft een miltitouch QHD-scherm met 960x540 pixels. Voor de lage prijs van 229 euro zijn de specificaties om van te smullen, zoals we van Aldi-producten eigenlijk wel gewend zijn. Het toestel heeft een Cortex A9 1 GHz dual-core processor en een 3d-accelerator, waardoor hij goed geschikt is voor het spelen van spellen.

Kale Android

De nieuwe Wolfgang heeft zowel voor als achter een camera. De camera aan de voorkant is 8 megapixel en de camera aan de achterkant 3 megapixel. Het betreft ook nog eens een Dual SIM systeem, waardoor je hem bijvoorbeeld als werktelefoon én als privé telefoon kunt gebruiken. De Wolfgang AT-AS45 Special Edition wordt simlockvrij geleverd en heeft een kale Android-installatie, zonder extra schilletje van de fabrikant.

Nog meer specs

Het toestel heeft 4 GB rom-geheugen en 1 GB ram-geheugen. Verder krijgen kopers er een 16 GB Micro SD kaart bij en kan dit maximaal tot 32 GB uitgebreid worden. Ook heeft de telefoon van zichzelf al 2 GB opslaggeheugen. Gelukkig zit er een behoorlijke accu in de telefoon van 2000 mAh, waardoor de Wolfgang als het goed is redelijk lang meegaat.

Prijsdoorbraak

De Aldi-smartphone wordt ook geleverd met in-ear oordopjes en drie achterkantjes in verschillende kleuren. Voor 229 euro is dit volgens smasrtphone-fabrikant Wolfgang een regelrechte prijsdoorbraak in het topsegment. De smartphone wordt gemaakt door Ambiance Technology in Hilversum. Dit is een white label elektronica importeur en producent.

Verdere specificaties zijn trouwens hier te vinden. Mocht je de smartphone willen kopen, dan is het doorgaans aan te raden om vroeg voor de deur te gaan staan. De verkoop gaat doorgaans als een trein en de voorraad is vaak ernstig beperkt.

Bron: Computer Idee

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: