abonneren

Goedkope iPhone waarschijnlijk niet zo goedkoop

De iPhone 5C wordt volgens KGI Securities niet zo goedkoop als eerder voorspeld door analisten. De goedkope variant van de iPhone 5S zou tussen de 400 en 500 dollar gaan kosten.

De iPhone 5C zou wel eens een stuk duurder kunnen worden als verwacht. KGI Securities voorspelt immers dat de iPhone 5C duurder zal zijn dan de iPhone 4S. Dat meldt AppleInsider.

Analist Ming-Chi Kuo voorspelt dat de iPhone 5C een middenklasser wordt met een prijs tussen de 400 en 500 dollar. De prijs van de iPhone 4S zou zakken naar 300 tot maximaal 400 dollar. Als deze analyses kloppen, is de iPhone 5C geen instapmodel maar eerder een middenklasser tussen de iPhone 4S en de iPhone 5S.

De analist van KGI Securities is er ook van overtuigd dat de iPhone 5 uit de rekken gehaald wordt zodra de iPhone 5C en iPhone 5S in de winkels liggen. Dit concludeert hij op basis van bestellingen die bij Aziatische fabrikanten geplaatst zijn. De productie van de iPhone 4S zou blijven lopen terwijl de bestellingen voor iPhone 5-onderdelen dit najaar teruggeschroefd worden.

De iPhone 5 en iPhone 5C zullen onder de motorkap niet veel verschillen. Aan de buitenzijde is het verschil wel groot. De iPhone 5C zou in plaats van een metalen behuizing een goedkoper plastic jasje krijgen. Bovendien zou de iPhone 5C in verschillende kleuren op de markt verschijnen. Volgens de laatste geruchten zou de iPhone 5S niet enkel in het wit en zwart beschikbaar zijn maar ook in het goud met een opslagcapaciteit van 128 GB.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Iphone 5c

Nieuws headlines

Laatste reactie