abonneren

Goedkoop Curve-achtig BlackBerry 10-toestel onderweg

Er is een goedkoop alternatief voor de BlackBerry Z10 en Q10 op komst. Een foto lekte van de smartphone lekte uit en daarnaast is iemand uit de school geklapt over een aantal specificaties van de nieuwe R-serie BlackBerry.

 

Gezien de vrij hoge prijs van de toestellen die BlackBerry onlangs lanceerde is de roep om een goedkopere smartphone met het mobiele besturingssysteem BlackBerry 10 duidelijk te horen. Onlangs verklaarde een analist van Kantar Worldpanel te verwachten dat BlackBerry 10 niet breed opgepikt zal worden door consumenten zolang er nog geen goedkoop alternatief op de markt is. De BlackBerry Curve 8520 en 9320 waren de budget-alternatieven in betere tijden voor het bedrijf. Deze waren bijvoorbeeld bijzonder populair onder jongeren die niet zoveel te besteden hadden.

BlackBerry zelf lijkt ook iets te zien in een budget-smartphone met het BlakBerry 10 OS. Er is een foto uitgelekt van een toestel dat in deze categorie zou vallen. De smartphone heeft een toetsenbord, waar een grote groep BlackBerry-gebruikers nog altijd graag mee werken. De foto lekte uit via Blackberryos.com en heeft wat weg van de befaamde Curve-modellen. Het zou gaan om een R-serie die BlackBerry wil lanceren.

Een bron van Blackberryempire heeft een aantal specificaties van de telefoon uit de doeken gedaan. De persoon heeft wel een non disclosure agreement van BlackBerry moeten tekenen en wil daarom geen foto delen van het nieuwe toestel, maar hij heeft er wel een – nogal algemene - schets van gemaakt.

Het toestel uit de BlackBerry R-serie zou aan de zijkant een slot hebben voor een simkaart en SD-kaart. Daardoor hoeven gebruikers de batterij er niet meer uit te halen wanneer ze van simkaart willen wisselen, wat handig kan zijn voor zakelijke gebruikers. Het interne geheugen zou 8 GB groot zijn en hij zou een 1.800 mAh accu hebben. De prijs van het toestel zonder abonnement ligt tussen de 200 en 300 dollar volgens de bron van Blackberryempire. De telefoon zou in het dere of vierde kwartaal van 2013 op de markt moeten komen.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Curve, Blackberry 10, R-serie, budget-smartphone