abonneren

Gmail maakt het mogelijk om bijlagen van 10 GB te verzenden

Google koppelt Drive aan Gmail, waardoor attachments van maximaal 10 GB en feit worden. Bestanden van Google Drive kunnen direct in Gmail toegevoegd worden tijdens het opstellen van een mailtje.

De komende dagen rolt Google een functie uit waarbij Google Drive direct aan Gmail gekoppeld wordt. Bij de nieuwe manier van het opstellen van een bericht (waarbij je niet meer uit je inbox hoeft tijdens het opstellen) komt een ‘Insert files using Drive’ optie.

Attach 10GB

Op de Googledrive blogspot wordt de nieuwe functie aangekondigd. Bijlagen kunnen door de functie 400 keer groter zijn dan voorheen, doordat Drive bestanden van maximaal 10 GB ondersteunt. Het voordeel daarbij is volgens Google ook dat de bestanden altijd up-to-date zijn, omdat ze in de cloud staan gedeeld en anderen er ook gewoon aan verder kunnen werken ondertussen.

Gmail kijkt ook of de ontvangers wel toegang hebben tot de bestanden. Je krijgt een melding wanneer je eerst je share-settings moet aanpassen en ontvangers rechten moet geven. Dat werkt zelfs wanneer de links naar Drive-bestanden in een e-mail gekopieerd zijn.

Bron: Computer Idee

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Webmail

Tags:

Laatste reactie