abonneren

Met Gmail nu automatisch vertalen

Google breidt de webmaildienst Gmail uit met drie functies, die van experimenteel nu promoveren tot definitief. Dit zijn: Automatic Message Translation, Smart Mute en Title Tweaks. De eerste zorgt er voor dat berichten voortaan automatisch vertaald worden, als je dat wilt natuurlijk.

Google Labs is een experimenteel platform voor de Google-diensten waar nieuwe functies worden uitgeprobeerd. Soms sneuvelen die en soms groeien ze uit tot officiële functies. Drie van die functies zijn nu officieel beschikbaar.

Gmail Automatic Message Translation
Automatic Message Translation stelt je in staat om berichten in Gmail eenvoudig te vertalen via Google Translate. Daar is met name vraag naar onder de zakenlijke gebruikers die in internationale teams opereren. Krijg je een bericht in een andere taal dan die ingesteld staat voor Gmail dan krijg je automatisch de vraag of je het bericht wilt vertalen.

Smart Mute
Smart Mute is een optie waarbij je je inbox kunt wapenen tegen groepsmailings. Als je deelneemt aan een conversatie die je eigenlijk niet langer volgt, dan blijven de reacties toch binnenstromen. Wanneer je ze ‘mute’ dan ontvang je niets meer. Met Smart Mute kun je er voor zorgen dat enkel de berichtjes uit de conversatie worden getoond, die specifiek aan jou zijn gericht en niet aan de rest. Of een nieuwe mail die gericht is aan jou in het ‘aan’ of ‘cc’ veld. 

Gmail Title Tweaks
De Title Tweaks is een niet erg spannende functie, het verandert simpelweg de titel van Gmail. In plaats dat deze Gmail –Inbox(10)-gebruikersnaam is, wordt dat voortaan Inbox(10)-Gebruikersnaam-Gmail (waarbij '10' in dit voorbeeld voor het aantal ongelezen mails staat) zodat je sneller ziet hoeveel nieuwe inbox-berichten je hebt.

Bron: Websonic

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Webmail

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie