abonneren

GlobalFoundries en AMD nu onafhankelijk

GlobalFoundries, het bedrijf dat de meeste computerchips maakt voor AMD en AMD zelf hebben hun relatie gewijzigd en zijn nu onafhankelijk van elkaar. AMD heeft de resterende aandelen (ongeveer 14%) in GlobalFoundries nu van de hand gedaan. Dit maakt AMD nu een gewone klant van GlobalFoundries.

Toen AMD zijn productiebedrijf afsplitste in 2008 behield AMD 44,4 % van de aandelen. Sinds dat moment heeft de chipfabriek onder de naam GlobalFoundries de weg naar de zelfstandigheid ingezet en heeft AMD geleidelijk zijn aandeel in het bedrijf verminderd.

Nu heeft AMD ook het laatste belang in het bedrijf afstoten. GlobalFoundries is nu volledig onafhankelijk van AMD. De afgelopen periode heeft GlobalFoundries de relatie met chipontwerper ARM en diens chipsontwerpende en verkopende partners flink verstevigd. AMD heeft door de loskoppeling van beide bedrijven nu de mogelijkheid om een deel van zijn chips te laten maken door het Taiwanese TSMC. Wel geven beide bedrijven aan een zakelijke relatie over lange termijn te willen houden als strategische partners.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: globalfoundries, AMD

Nieuws headlines

Laatste reactie