abonneren

Gezocht: ontwikkelaar Nederlandstalige versie Siri

Ben je een ontwikkelaar en is Nederlands je moedertaal? Dan is Apple op zoek naar jou: het bedrijf heeft een ontwikkelaar nodig die een Nederlandse versie van Siri, Apple’s spraakassistent voor de iPad en iPhone, moet gaan maken. Dat zou tijd worden: het is inmiddels al drie jaar geleden dat de dienst werd gelanceerd.

Dat er een Nederlandse versie van de dienst komt, blijkt uit een vacature die op de site van Apple staat. Aangezien er alleen nog maar een vacature op de website staat is het nog niet duidelijk wanneer de Nederlandse versie van Siri af gaat zijn.

Nieuwe talen

Bij de laatste Apple conferentie in San Francisco waar iOS 8 werd gepresenteerd werd ook bekend gemaakt dat er ruim 20 nieuwe Siri-talen beschikbaar zouden zijn, maar daar zat Nederlands nog niet bij.

Wedstrijdje

Het bedrijf dat Siri ontwikkelde werd in 2010 gekocht door Apple en de spraak assistent zit sinds 2011 in iOS verwerkt. We zijn benieuwd hoe lang het nog gaat duren voordat we onze iPhone's in het Nederlands bevelen kunnen geven en of Apple daarmee sneller is dan Microsoft. 

Lees ook: 

Dit is Cortana, Microsoft antwoord op Siri en Google Now
Siri uit beta, Nederlandse versie blijft uit
Microsoft Cortana is concurrent voor Siri en Google Now

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: moedertaal, Spraakassistent, ontwikkelaar

Nieuws headlines

Laatste reactie