abonneren

Get Windows 10-app verleden tijd door Windows Update

Windows 7 en 8.1-gebruikers kunnen een zucht van verlichting slaken: de Get Windows 10-app wordt momenteel door middel van een Windows Update weer van systemen verwijderd.

'Microsoft Knowledge Base (KB) article 3184143' maakt onderdeel uit van de nieuwste Windows Update, die op dit moment wordt uitgerold en ervoor zorgt dat de applicatie voor het (gratis) upgraden naar Windows 10 van pc's verdwijnt.

Microsoft introduceerde het programmaatje om Windows 10 onder de aandacht te brengen, maar werd daar telkens agressiever in. De applicatie werd meermaals aangepast, waardoor het telkens lastiger werd om de upgrade te weren.

GWX

Zodoende zagen Windows 7/8.1-gebruikers zich genoodzaakt om Windows Update uit te schakelen, of software als GWX te installeren die de notificatie buiten de deur hield. Verhalen van computers die uit zichzelf de ongewenste update uitvoerden, kwamen dikwijls voorbij.

Nu komt er eindelijk een einde aan dat hoofdpijndossier en kunnen Windows 7/8.1-gebruikers in alle rust zelf beslissen wanneer het beste moment voor een overstap is aangebroken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Windows, 10

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord