abonneren

Get Windows 10-app omzeild? Dan alsnog (schermvullende) upgrade-melding

PCM-lezers weten inmiddels wel wat ze moeten doen om niet constant door Microsoft lastig te worden gevallen met het upgrade-aanbod voor Windows 10. Met een nieuwe schermvullende melding heeft het bedrijf zich echter juist op deze gebruikers gericht.

'Helaas moeten we je even storen, maar dit is belangrijk. Gratis upgraden naar Windows 10 kan niet meer vanaf 29 juli', luidt de nieuwe boodschap die het hele scherm kaapt. Vervolgens heb je de optie om Windows 10 direct te installeren, na drie dagen een herinnering te krijgen (tot drie keer toe) of om de boodschap niet nogmaals te zien.

Je krijgt deze melding echter niet voorgeschoteld wanneer je de Get Windows 10-app al op je systeem hebt staan. Dat is vermoedelijk het merendeel van de Windows-gebruikers, die deze automatisch binnen hebben gekregen als een Aanbevolen Update. En zodoende al dagelijks te maken krijgen met het aanbod te upgraden naar Windows 10, maar dan vanuit de taakbalk.

Opdringerig

Microsoft richt zich met het nieuwe, opdringerige venster dan ook juist op gebruikers die voorheen slim genoeg zijn geweest om de Get Windows 10-app van hun computer te weren, bijvoorbeeld door Windows-updates tegen te houden. Of handmatig te kiezen welke wel, en welke niet geïnstalleerd moeten worden.

Momenteel is nog onduidelijk hoe de nieuwe/extra upgrade-melding zijn weg naar systemen vindt, hoewel het aannemelijk is dat ook via een toekomstige Windows Update binnenkomt. Nou ja, dan vinden we ook wel weer een manier om die van onze computers te weren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Windows, 10

Laatste reactie