abonneren

Gestolen LinkedIn en MySpace-gegevens als torrent te downloaden

De miljoenen LinkedIn en MySpace-gegevens die eerder op het dark web werden aangeboden, zijn nu simpelweg als torrent te downloaden.

De Britse onderzoeker Thomas White zit daarachter, schrijft Bank Info Security. Hoe hij precies aan de data is gekomen, is niet duidelijk. Hoewel de hacks op beide websites jaren geleden plaatsvonden, werden de gegevens pas sinds kort verkocht op een illegale online marktplaats.

De databases bestaan uit 360 miljoen MySpace inlognamen- en wachtwoorden, en 165 miljoen accounts voor LinkedIn. Hoewel de passwords versleuteld zijn, gebruiken ze het verouderde SHA1-algoritme. Tegenwoordig is dat vrij gemakkelijk te kraken.

'Lesje geleerd'

White zegt tegenover Bank Info Security: "Ja, waarschijnlijk gaan mensen nu merken dat sommige accounts worden aangevallen. Maar dan hebben ze in elk geval hun lesje geleerd, moeten ze maar niet hetzelfde wachtwoord op vijf verschillende accounts gebruiken".

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags: Hack, LinkedIn

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord