abonneren

Gestolen gegevens Kickstarter- en Bit.ly-gebruikers online gezet

kickstarter hack
In 2014 werden zowel Kickstarter als Bit.ly getroffen door hackers, die er met miljoenen accountgegevens vandoor gingen. Via Have I Been Pwned is nu bekend hoe groot die schade is, en wie er de dupe van zijn.

In het geval van Kickstarter betreft het 5,2 miljoen gegevens, waaronder e-mailadressen en wachtwoorden. Bij Bit.ly in totaal 9,3 miljoen gegevens. In beide gevallen zijn wachtwoorden versleuteld opgeslagen. Maar het destijds gebruikte algoritme (sha-1) is inmiddels verouderd.

Beide sites maakten in 2014 al melding van de hacks en adviseerden gebruikers met accounts om hun wachtwoorden te wijzigen. Op de site van Have I Been Pwned kun je nu nalopen of ook jouw inloggegevens op de tocht staan.

Waarom nu

Vermoedelijk duurde het zo lang voor deze informatie openbaar werd gemaakt omdat de gestolen gegevens nog niet eerder online zijn opgedoken. De kans bestaat dat ze nu pas te koop worden aangeboden op schimmige online marktplaatsen op het dark web.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Security

Tags: Kickstarter, Hack, bitly

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord