Gestolen fiets terugvinden met slim pedaal

De Franse startup Connected Cycle onthult een slim fietspedaal dat niet alleen allerlei statistieken in kaart brengt maar je ook een seintje geeft wanneer je fiets wordt gestolen.

Volgens het bedrijf zijn de pedalen op vrijwel elke fiets te monteren met een unieke sleutel, die ook nodig is om ze weer te ontkoppelen. Het wordt fietsdieven dus niet gemakkelijk gemaakt om de opvallend felgekleurde pedalen er af te slopen.

Wanneer de fiets in beweging komt terwijl je er zelf niet bij in de buurt bent, krijg je een pushnotificatie van de bijbehorende smartphone-app. Op die manier kun je je gestolen fiets blijven volgen en hopelijk weer terugvinden.

Calorieën

Naast diefstalpreventie houden de pedalen ook je fietsroute bij en meten ze hoe snel je gaat en hoeveel calorieën je aan het verbranden bent. Ze worden overigens vanzelf opgeladen tijdens het fietsen, zodat je daar niet naar om hoeft te kijken.

Connected Cycle heeft nog geen prijs bekendgemaakt voor de slimme pedalen. Ook is niet bekend wanneer ze precies op de markt komen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Overig

Tags: smart, bike