abonneren

Geruchten over waterbestendig Xperia Z tablet

Op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas toonde Sony vorige week de waterbestendige Xperia Z smartphone. Volgens geruchten werkt Sony ook aan een tablet-variant.

De Sony Xperia Z was een van de meest indrukwekkende Android smartphones die op de CES waren te zien. Deze smartphone is stevig gebouwd en water- en stofbestendig. Dit werd door Sony op de elektronicabeurs gedemonstreerd door een werkend toestel minutenlang onder te dompelen in een vissenkom. De smartphone werkte daarna nog steeds zoals het hoort. Dit is mede dankzij de waterdichte bedekking van de diverse poorten die op het toestel aanwezig zijn. Haal deze bedekking eraf, en de smartphone legt het loodje.

Volgens geruchten zou Sony nu ook werken aan een Xperia Z tablet. Deze tablet zou  tegen water en stof kunnen, net als de Xperia Z smartphone. Het gerucht wordt verspreid door het Twitter-account @Xperia Info, meldt Tom's Hardware.

Specificaties
De Xperia Z tablet wordt volgens @Xperia Info uitgerust met een 10,1-inch touchscreen die beelden weergeeft in een resolutie van 1.920 x 1.200 pixels. De tablet zou draaien met een 1,5 gigahertz quadcore Qualcomm Snapdragon S4 processor,, 2 gigabyte werkgeheugen, 32 gigabyte opslag, 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, Near Field Communication (NFC), en LTE. De tablet zou twee camera's krijgen. Aan de achterkant een 8 megapixel camera, en aan de voorkant een 2 megapixel camera. Een 6.000 mAh accu levert de benodigde energie.

De processor waarover wordt gerept is dezelfde als die in de Xperia Z smartphone. Sony moet het bestaan van de tablet overigens nog bevestigen. De datum van verschijning is dan ook nog niet bekend. Mogelijk zal Sony in het eerste kwartaal van 2013 eerst de Xperia Z smartphone op de markt willen zetten voordat de tablet wordt uitgebracht.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: tablets, Xperia Z