abonneren

Geruchten over gouden iPhone 5S en iWatch

Het lijkt vrijwel zeker dat Apple niet alleen een wit/zilver en zwarte iPhone 5S gaat introduceren, maar dat er ook een gouden uitvoering komt. Er is een kans dat deze kleur alleen beschikbaar komt voor een high-end 128GB-uitvoering. Ook lijkt de Apple iWatch steeds dichterbij te komen.

Vanuit verschillende hoeken worden de geruchten over een gouden iPhone 5S steeds sterker. Apple heeft zijn iPhone altijd in slechts twee kleuren geproduceerd, wit en zwart. Goud lijkt een onwaarschijnlijke, kitcherige kleur, maar toch lijkt Apple zijn zinnen op deze derde variatie gezet te hebben. Wel beweren bronnen dat het om een subtiele champagnekleur gaat, zodat het toestel er niet goedkoop uit zal komen te zien. Goud doet het enorm goed in China en India, waar vrijwel alle smartphonefabrikanten hun toestel in deze kleur aanbieden. Er bestaat nog een kans dat Apple de kleur goud voorbehoudt aan speciale 128GB-modellen. Al jaren levert Apple vier capaciteiten (16, 32 en 64 GB, en de budgetmodellen 8 GB), maar er zou een 128GB-model in de pijplijn zitten.

Ook is er nieuws over de iWatch: Apple heeft Jay Blahnik weggekaapt bij Nike. De naam zal weinig mensen wat zeggen, maar Blahnik was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de populaire Nike+ FuelBand. De FuelBand is een fitness tracker die je als een horloge om je pols draagt; ook bevat de FuelBand eenvoudige horlogefunctionaliteit. Blahnik zelf bevestigt dat hij van werkgever overgestapt is en noemt het een “wonderful and exciting opportunity.” Tim Cook is altijd een groot fan van de FuelBand geweest en gaat Blahnik waarschijnlijk inzetten voor een Apple-eigen smartwatch.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Iphone 5s, Iphone 5, Iwatch