abonneren

Gerucht: Twitter lanceert videodienst

Volgens bronnen lanceert Twitter over niet te lange tijd een eigen videodienst, waarmee gebruikers eigen video's kunnen uploaden.

Het technoblog AllthingsD heeft uit verschillende bronnen vernomen dat Twitter momenteel het videohostingplatform aan het bouwen is. Momenteel zijn gebruikers nog aangewezen op sites als yFrog, Twitvid en Vodpod als ze video aan hun twitterbericht willen toevoegen. Overigens plakken veel gebruikers het internetadres van een YouTube-filmpje in een tweet, zodat de video onderaan het twitterbericht bekeken kan worden. Als straks de nieuwe videodienst van Twiter operationeel is, kunnen gebruikers nog steeds videocontent met anderen delen via andere webdiensten.

De reden waarom Twitter met een eigen platform voor video start? Twitter wil extra reclame-inkomsten via deze videodienst genereren. Zoals veel gebruikers weten kun je een filmpje vooraf laten gaan door een commercial van 15 of 20 seconden. Deze reclamefilmpjes kun je doorgaans niet wegklikken en daarom is deze vorm van adverteren voor veel bedrijven interessant

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie