abonneren

Gerucht: Microsoft wil Symantec overnemen

Aandelen Symantec schoten gisteren omhoog nadat ineens het gerucht op internet verscheen dat Microsoft op het punt zou staan de it-beveiliger over te nemen.Hoe het gerucht de wereld in is gekomen, is volstrekt onduidelijk.
Dinsdag publiceerde Katherine Egbert, een financieel analiste, een rapport waarin ze stelde dat een eventuele koper van Symantec tussen de 19 en 20 dollar per aandeel zou moeten betalen. Ze meldde er meteen bij dat het niet aannemelijk zou zijn dat het bedrijf verkocht zou worden.

Maar. En. Toch. Blijkbaar werd vooral dat laatste zinnetje door veel mensen niet gelezen. Beveiliger + aandelen deed een aantal mensen meteen denken aan afgelopen maand, toen bekend werd dat Intel 7,68 miljard dollar neertelde voor alle aandelen van beveiliger McAfee. Daarmee wordt McAfee een volle dochteronderneming van Intel.

Voor een aantal mensen is het nu duidelijk: het opkopen van malware-bestrijders door andere bedrijven zou een trend zijn. Maar het lijkt volstrekt onwaarschijnlijk dat Microsoft, dat met zijn gratis Security Essentials al een aardig beveiligingspakket in huis heeft, nu op jacht zou zijn naar Symantec.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Software

Tags:

Laatste reactie