abonneren

Gehackte Linux Mint-site biedt geïnfecteerde iso's aan

De website van Linux Mint is aangevallen door hackers. Ze kaapten onder andere de pagina waarop installatie-iso's van het besturingssysteem werden aangeboden en verwezen bezoekers door naar geïnfecteerde downloads met een backdoor.

Dat is vandaag te lezen op de blog van Linux Mint. De website is op het moment van schrijven nog altijd offline. De download in kwestie is voor zover bekend alleen versie 17.3 Cinnamon. Mocht je die zaterdag hebben gedownload, installeer 'm dan niet. 

Heb je toevallig net die versie wel al geïnstalleerd, dan kun je met het commando 'md5sum yourfile.iso' (waarbij je de naam van je iso op de plek van 'yourfile' zet) checken of de MD5-signature klopt. Die hashwaardes vind je op de Mint-blog.

Gestolen gegevens

Als blijkt dat je per ongeluk een besmette Linux Mint draait, dan kun je het besturingssysteem het beste zo snel mogelijk vervangen en eventueel gebruikte/opgeslagen wachtwoorden vervangen.

De hackers zouden ook de inloggegevens van gebruikers van het Mint-forum hebben gestolen. De data is teruggevonden op het dark web, waar het te koop wordt aangeboden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags: Linux, Hack, Linux Mint

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord