'Geen wijzerplaten van derden op Apple Watch'

Apple staat app-ontwikkelaars niet toe om Apple Watch-apps uit te brengen die als primaire functie het tonen van de tijd hebben. Die regel is nu opgenomen in de richtlijnen van de App Store, de eerste voor de Apple Watch specifiek.

Bezitters van een Apple Watch zijn daarom aangewezen op de wijzerplaten die standaard met het horloge worden geleverd en die door Apple zelf zijn ontworpen. Dat zijn er momenteel tien stuks. Apple heeft wel plannen om er meer uit te geven, samen met de geplande software-updates.

Wanneer je een smartwatch hebt die draait op Android Wear, dan heb je juist keuze in overvloed. Er zijn verschillende apps die je zelf een wijzerplaat laten maken en je kan ook klokjes van andere gebruikers downloaden. Facer en Intellicom Watch Faces zijn daar voorbeelden van. Zo zijn er wel duizenden wijzerplaten beschikbaar.

Nadeel

Klokjes van derde partijen hebben echter ook een nadeel. Vaak slurpen ze je batterij sneller leeg dan de standaard wijzerplaten, bijvoorbeeld omdat ze animaties en andere extra elementen toevoegen. Niet elke app geeft daar een waarschuwing voor, waardoor consumenten zich onterecht kunnen gaan storen aan de accuduur van hun smartwatch.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten