abonneren

Geen Samsung Galaxy S3 op MCW

Samsung heeft bevestigd dat de geruchtmakende opvolger van de Samsung Galaxy S2, de Samsung Galaxy S3, niet op het komende Mobile World Congress getoond zal worden.

Het toekomstige vlaggenschip van Samsung zal op een afzonderlijk door Samsung zelf te organiseren evenement worden geïntroduceerd, tegen de tijd dat het toestel daadwerkelijk te koop zal zijn. Volgens website Techradar heeft Samsung dit bevestigd. Iedereen die nog de illusie koesterde dat het quadcore-toestel toch als verrassing zou opduiken op de komende beurs voor mobiele apparaten, kan dit nu vergeten.

Wat laat Samsung dan wel zien op de MCW eind februari? Verwacht wordt dat er de nodige nieuwe tablets worden geïntroduceerd, waaronder een mogelijke Kindle Fire-concurrent. Geruchten gaan er van uit dat dit een 11 inch tablet wordt met een 2 GHz processor en Android 4. Als het Samsung lukt een dergelijk tablet voor een concurrerende prijs van rond de $200 in de markt te zetten, maakt het een goede kans te slagen. De Kindle Fire is een eenvoudig tablet die door Amazon voor een aantrekkelijke prijs wordt verkocht. De Kindle Fire is na de Apple iPad het meest succesvolle tablet tot nu toe. Amazon zou er al ondertussen meer dan 6 miljoen van verkocht hebben.

Voor de concurrenten is het gunstig dat Samsung nog niet met de krachtpatser komt. Voor Samsung zelf is het uitstel van de intruductie waarschijnlijk van strategisch belang, om zo de lancering van het toptoestel een beetje af te stemmen op de komst van de Apple iPhone 5. Verwacht wordt dat de Galaxy S3 de grootste concurrent voor het nieuwe Apple-toestel zal worden.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: