abonneren

Geen nieuwe iPad mini dit jaar wegens tekorten?

Volgens verschillende bronnen die bekend zijn met de toeleveringsketen van Apple, gaat er dit najaar geen iPad mini met Retina Display uitkomen. Er zou onvoldoende volume aan schermen geproduceerd kunnen worden om aan de vraag naar de nieuwe iPad mini te voldoen.

Inmiddels is duidelijk dat Apple aan een tweede generatie iPad mini met een Retina Display (2048x1536 pixels) werkt. Apple wil deze iPad mini in het najaar introduceren, samen met een vijfde generatie iPad, maar dit lijkt inmiddels niet haalbaar meer. Voor een introductie in oktober of november zouden er simpelweg te weinig hoge-resolutie schermen geleverd kunnen worden door toeleveranciers. Apple zou nog wel kunnen besluiten om de iPad mini in zeer beperkte oplage te introduceren, bijvoorbeeld alleen in Amerika.

De vertraging is slecht nieuws, omdat het marktaandeel van Apple op de tabletmarkt flink onder druk staat. Google's nieuwe Nexus 7 ($229) en de Amazon Kindle HDX ($229) zijn goedkoper dan de huidige iPad mini ($329) en bieden tevens een scherm met een aanzienlijk hogere resolutie.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Tablets

Tags:

Laatste reactie