abonneren

Geen hybride-notebooks van Apple

Als het aan Apple topman Tim Cook ligt, komt er geen MacBook met een aanraakscherm, ondanks dat Intel een combinatie van een notebook en talbet in de vorm van een ultrabook met touchscherm en Windows 8 wil promoten.

Volgens Cook zijn hybride apparaten een zinloze verschijningvorm. “Je kunt een broodrooster combineren met een koelkast maar daar maak je de gebruiker niet blij mee”, aldus Cook. Een beetje bizarre vergelijking en duidelijk een preek voor eigen parochie.

Het komende Mac OS X 10.8 Mountain Lion besturingsysteem voor Macs krijgt wel meer integratie met het mobiele iOS. Aan een totale convergentie is Apple kennelijk nog niet aan toe. Een combinatie van de MacBook Air met de iPad in een hybride-apparaat heeft te veel nadelen om aan de hoge Apple-standaarden te voldoen. Dit gaan we niet doen ondanks dat anderen dat wel doen op basis van defensieve motieven, aldus Cook.

Ondanks Cooks scepsis is er veel publieke belangstelling voor de hybride tablets zoals de omklapbare IdeaPad Yoga die door Lenovo is aangekondigd. Dit apparaat is 17 mm dik en combineert een Ivy Bridge-processor met een 13 inch multitouchscherm, heeft 8 GB ramgeheugen en een 256 GB SSD. Ook Asus is bijzonder succesvol met de Transformer Prime-tablets die een Android-tablet combineert met een volwaardig toetsenbord. Ook hiervan komt binnenkort een verbeterde versie met een hoger resolutie scherm van 1920 x 1200 pixels in de vorm van de Transformer Infinity.

Bron: Dailytech

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: Ultrabooks, tablets

Nieuws headlines

Laatste reactie