abonneren

Geen Google-editie van HTC One

Hoewel er wel een Samsung Galaxy S4 Google editie aangekondigd werd, zal er voorlopig geen HTC One in Google-uitvoering komen.

Tijdens Google I/O 2013 werd er een aangepaste versie van de Samsung Galaxy S4 aangekondigd, deze draait op standaard Android. Het zou dus een soort van Nexus-apparaat zijn, maar dan met een andere naam. Android Community heeft HTC benaderd met de vraag of dat bedrijf ook een dergelijk toestel gaat uitbrengen.

HTC One

Nadat de aankondiging van de Samsung Galaxy S4 Google edition (GE) gedaan werd, kwam de logische vervolgvraag of er meer toestellen zouden komen die op dezelfde manier gelanceerd worden. De HTC One is naast de Samsung Galaxy S4 ook een toptoestel op dit moment, dus het zou een mogelijkheid zijn dat deze ook uitgebracht wordt als Google edition. Dit toestel zou dus zonder HTC Sense geleverd worden en verkocht via de Play Store. De heren van Android Community hebben contact opgenomen met HTC, maar deze blijkt voorlopig geen plannen te hebben om de HTC One Google edition uit te brengen.

Meer keuze

Doordat er toestellen uitgebracht worden die draaien op standaard Android in plaats van de software die de fabrikanten erop zetten, zou de consument meer keuzevrijheid hebben. Nog idealer zou zijn dat je de keuze hebt op één device om te switchen tussen, in dit geval, TouchWiz en de standaard-versie van Android. Op deze manier geef je gebruikers optimale keuzevrijheid als het gaat om softwarekeuze. Waar zou jij voor kiezen? De fabrikantensoftware? Of de software van Google, die als leuke bijkomstigheid ook direct updates van Google ontvangt.

De Google-editie van de Galaxy S4 zal vooralsnog alleen in de Verenigde Staten te koop zijn. Deze uitvoering van de S4 zou qua frequenties prima in Europa kunnen werken en het lijkt waarschijnlijk dat de systeemsoftware, via een niet-officiële weg, ook op de gewone Galaxy S4 geïnstalleerd kan worden.

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: one, Nexus, Google+, Galaxy S4

Nieuws headlines

Laatste reactie