Geen Flash op Windows 8-tablets

De dagen van Flash lijken geteld, Microsoft heeft bekendgemaakt dat Flash niet ondersteund gaat worden onder Windows 8, althans in de Metro-interface voor tablets van Windows 8. De dagen van Adobe Flash op mobiele platformen lijken dus geteld.

Apple heeft Flash van het begin afaan geweerd van het mobiele besturingssyteem iOS. Onlangs werd door Adobe zelf aangekondigd dat ze zouden stoppen met ondersteuning van de Flash-player op Android en nu geeft ook Microsoft aan dat Flash geen onderdeel zal uitmaken van de Metro interface van Windows 8 voor tablets. Het draagvlak voor Flash op mobiele platformen lijkt dus compleet verdwenen te zijn.

Flash geen meerwaarde
Volgens Dean Hachamovitch, hoofd ontwikkeling voor de Internet Explorer, zijn de plugins dankzij de ontwikkeling van HTML5 niet meer nodig. Flash leidt alleen maar af, in plaats dat het de ervaring van de gebruiker met de Metro-interface verbetert.

Desktop
Hoewel de Flash-ondersteuning voor de Metro-interface niet aanwezig zal zijn, is Flash nog wel gewoon op de Windows 8 desktop-versie te gebruiken.

Via: BBC

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten