abonneren

Geavanceerde Beveiliging via U2F voor Google-accounts

Google lanceert nieuwe maatregelen om accounts extra te beschermen tegen indringers van buitenaf. Vanaf heden kun je jezelf aanmelden voor de Geavanceerde Beveiliging-instellingen, die werken via U2F.

Uiteraard is het al lang mogelijk om Google-accounts te beveiligen met authenticatie in twee stappen, waarbij een extra toegangscode per sms wordt verzonden. Maar wanneer een account is beschermd met de nieuwe, geavanceerde beveiligingslaag van Google, komt daar nog een derde optie bij.

Het programma maakt namelijk gebruik van de Universal 2nd Factor, oftewel U2F. Dat betekent dat er tijdens de inlogprocedure een fysieke sleutel op een apparaat aangesloten moet zijn, in de vorm van een U2F-usb-stick of bluetooth-dongle.

Investering

Google raadt de Yubico FIDO U2F Security Key aan voor pc's en de Feitian MultiPass FIDO-beveiligingssleutel voor smartphones. Die kosten enkele tientjes per stuk. Waarschijnlijk hebben de meeste reguliere gebruikers dat er niet voor over. Voor hen is deze beveiligingscheck voldoende.

Het blijft overigens niet bij deze maatregel. Eenmaal aangemeld bij dit beveiligingsprogramma, kunnen apps en programma's van derden geen toegang meer krijgen tot je Google-account. Ook kun je Google-diensten alleen nog maar gebruiken via de Chrome-browser.

Meld je hier aan voor Geavanceerde Beveiliging.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Security

Tags: google, Gmail, secutity, u2f

Laatste reactie