Garmin onthult Forerunner 920XT-fitnesshorloge

Garmin ken je waarschijnlijk van diens navigatiesystemen, maar het Zwitserse bedrijf ontwerpt ook andere gadgets. De fabrikant kondigt in de lijn fitnesshorloges een nieuw vlaggenschip aan, de Garmin Forerunner 920XT.

De 920XT volgt de 910XT op en is 15 procent lichter en 18 procent dunner. Het horloge is vooral interessant voor professionele triatlon-sporters. De gadget houdt namelijk nauwkeurige data bij in drie disciplines: rennen, fietsen en zwemmen. Dit keer op een scherm in kleurenweergave.

Secuur

Tijdens het rennen is dit zo secuur dat onder andere af te lezen is hoe lang je voet de grond raakt, hoe je vering is en wanneer je rust moet nemen. Daarvoor heb je wel een Garmins losse HRM-Run hartritme-monitor nodig. De functies vind je naast meer gebruikelijke features, zoals hoe ver je rent en hoe snel je rent. 

Bij zwemmen worden afstand en snelheid ook gemeten, net zoals op de fiets. In het water krijg je echter ook informatie over hoe lang je bezig bent van de ene naar de andere kant van het bad te komen en het horloge houdt bij welke soorten slagen je ondertussen maakt. 

Het horloge heeft ook elementen van traditionele fitnesstrackers, zodat bijvoorbeeld bijgehouden wordt hoeveel calorieën je binnenkrijgt. Daarnaast zit er een stappenteller en een optie om een signaal te krijgen wanneer de gadget detecteert dat je te lang hebt stilgezeten.

Slim

Ook speelt de 920XT leentjebuur bij smartwatches. Oftewel, je krijgt er inkomende e-mails en andere berichten op binnen zodra je hem hebt gekoppeld aan een smartphone.

Aan al die functonaliteiten hangt een behoorlijk prijskaartje: 450 dollar, of 500 dollar in combinatie met de hartritme-monitor. De levertijd uit de Amerikaanse webshop bedraagt nog drie tot vijf weken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: wearable, garmin