abonneren

Game-streamingdienst OnLive stopt

Op 30 april aanstaande stopt game-streamingdienst OnLive. Sony koopt wat er nog over is van het bedrijf, maar zet de dienst niet voort. Wat Sony er wel van plan mee is, is nog niet bekend.

OnLive was in 2009 zijn tijd ver vooruit. Als een Netflix voor games liet het gebruikers pc-games spelen door het te streamen vanaf de OnLive-servers. Omdat de games draaiden op de computers van OnLive, konden gamers de nieuwste pc-games spelen zonder telkens zelf hun computer te upgraden. OnLive werkte daarbij op abonnementsbasis. Voor een vast bedrag per maand kreeg je toegang tot het OnLive-aanbod.

In 2012 ging de dienst al een keer kopje onder, maar door een investering van 4,8 miljard dollar bleef het bedrijf tot op heden toch draaien. Vorig jaar november kon OnLive daardoor ook in Nederland lanceren. Maar het mocht blijkbaar toch niet baten.

PlayStation Now

Sony heeft inmiddels zijn eigen streamingdienst opgezet, PlayStation Now. Daarvoor werd eerder een andere streamingdienst gekocht, het Japanse Gaikai. PlayStation Now laat je oudere PlayStation-games streamen naar de PlayStation 4, tevens voor een vast bedrag per maand. De dienst is in Nederland nog niet gelanceerd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags: OnLive