abonneren

'Game Mode' duikt op in nieuwe Insider Build Windows 10

Geruchten rond een Game Mode voor Windows 10 doen al langer de ronde, maar nu is de functie ook opgedoken in de nieuwste Insider Build van Windows 10.

Microsoft zelf maakte geen melding van de modus bij de onthulling van Insider Build 15007, maar de site MSPowerUser ontdekte er wel een nieuwe verwijzing naar in de Xbox-app. Bij de instellingen voor de gamebalk - die ook gebruikt wordt om gameplay op te nemen' staat een checkbox met de tekst 'Use Game mode for this game'.

Checkbox

Onduidelijk is nog of de feature ook al echt zijn werk doet, of dat het vooralsnog alleen bij de implementatie van deze checkbox blijft. Daarom is ook nog niet duidelijk wat de Game Mode precies doet. "Deze modus zorgt ervoor dat gaming de top-prioriteit wordt om de kwaliteit van  je game te verbeteren," leest de beschrijving.

Processen

Gespeculeerd wordt dat Windows 10 in deze modus zaken als de processor, de videokaart en het werkgeheugen zoveel mogelijk vrijhoudt voor games. Andere processen kunnen daar dan mogelijk niet meer van snoepen. Het lijkt er nu op dat dit per game handmatig ingesteld moet worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: games, windows 10

Nieuws headlines

Laatste reactie