Galaxy Tab toch verboden in Duitsland? [update]

Het zit Samsung niet mee nu de rechtbank in het Duitse Dusseldorf de eerdere uitspraak heeft bevestigd. De verkoop van de Galaxy Tab is in Duitsland verboden. Samsung maakt met de tablet inbreuk op de patenten van Apple.

De Duitse rechter is het niet eens met de door Samsung ingebrachte redernering dat de iPad van Apple net zo goed niet origineel is, als dat de Samsung tablet een slaafse kopie van de iPad van Apple zou zijn. Hiertoe gebruikte Samsung een afbeelding uit de film Space Odessey uit 1968 waarin al een tabletcomputer te zien is.

Gisteren werd door een Nederlandse rechter de verkoop van een drietal Galaxy telefoons van Samsung verboden. De Galaxy Tab daarentegen mag bij ons wel verkocht worden. Naar verwachting kan Samsung het verbod op de Galaxy-telefoons vrij eenvoudig ontlopen door de software te veranderen waarmee door foto’s gescrold wordt. 

Update: Naar blijkt uit een reactie van Samsung is dit verbod, dat op diverse websites wordt gemeld, voorbarig. De rechter heeft nog geen definitieve uitspraak gedaan. De definitieve uitspraak komt op 9 september. Tot die tijd blijft de verkoop van de Galaxy Tab tablet in Duitsland verboden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten