abonneren

Galaxy Tab 10.1 mag toch weer verkocht worden

Apple wist enige tijd geleden in Amerika een verkoopverbod te eisen op de Samsung Galaxy Tab 10.1, omdat deze tablet inbreuk zou maken op zijn designpatenten. De rechter gaat hier niet langer in mee en heft het verkoopverbod op.

Apple won eerder een rechtszaak tegen Samsung, waarin het kon aantonen dat meerdere Samsung-producten inbreuk hebben gemaakt op designpatenten van de iPhone en iPad. De Galaxy Tab 10.1 viel echter niet onder de overtredende apparaten, waardoor de rechtbank besloten heeft om het verkoopverbod op te heffen. Aanvankelijk gaf de rechtbank nog aan hier niet toe bevoegd te zijn, maar dankzij interventie van het hoger gerechtshof is het vanaf december weer mogelijk de Galaxy Tab 10.1 te kopen.

Omdat de Apple-Samsung-zaak nog niet helemaal rond is, vindt Apple dat het verkoopverbod niet opgeheven moet worden. De rechtbank gaat hier dus niet mee akkoord; zelfs als Apple in december ook de Galaxy Tab 10.1 kan aanwijzen als overtredend apparaat, dan nog zou die uitspraak niet retroactief gelden. Daar komt ook nog eens bij dat de rechtbank zich over het oordeel van de jury gaat buigen en zelf met een aangepaste hoogte van het schadebedrag kan komen. Ook kan de rechtbank alsnog beslissen welke Samsung-appraten wel en niet verboden kunnen worden.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: