abonneren

Galaxy S II heeft accuproblemen na update Android 4.1.2 - UPDATE

Er zijn wat problemen met de Jelly Bean-update voor de Galaxy S II van Samsung. De accuduur zou eronder lijden.

Afgelopen week is de update naar Android 4.1.2 voor de Samsung Galaxy S II van start gegaan. Deze werd enthousiast ontvangen door vele gebruikers, maar inmiddels hebben wij al van ruim twintig mensen bericht ontvangen dat de accuduur ernstig verslechterd is.

 

Samsung Galaxy S II

De Samsung Galaxy S II was (en is) het toptoestel van Samsung uit 2011 en er zijn nog steeds vele gebruikers. Het is dan ook een mooi gebaar van Samsung om dit toestel, dat inmiddels richting de twee jaar gaat, van een update te voorzien naar Android 4.1.2.

Accuproblemen

Zoals zo vaak komen er na de update direct een aantal ‘klachten’ binnen via de info-mail, forum en social media. Deze zwakken na een aantal dagen meestal af en alles lijkt goed te werken. Bij de update van de Samsung Galaxy S II krijgen we steeds meer berichten binnen dat de accuduur erg verslechterd zou zijn, sommige spreken zelfs van een afname met 50%. Dit is overigens niet de eerste keer dat er problemen met de accu zijn na een update van de Samsung Galaxy S II, dit was ook al het geval bij de update naar Android 4.0.

Er zijn ook mensen die melden dat het terugzetten naar de fabrieksinstellingen zou helpen voor het accugebruik. Ook Samsung raadt eigenaren van de Galaxy S II aan dit te doen als er accuproblemen optreden na de update.

Samsung

Wij hebben vanmiddag even contact opgenomen met Samsung, er waren op dit moment nog geen signalen binnengekomen bij onze contactpersoon, echter zou zij de vraag wel uitzetten ‘in de organisatie’. We hebben nog geen antwoord ontvangen, maar zodra wij meer weten, zullen we dit uiteraard direct laten weten. Voor nu zijn we natuurlijk benieuwd of jij dezelfde ervaringen hebt, gaat de accu minder lang mee na de update naar Android 4.1.2? Je kunt eventueel ook op ons Samsung Galaxy S II-forum terecht.

*update* Reactie van Samsung: Een factory reset (herstellen van de fabrieksinstellingen) zou de problemen moeten oplossen. Wel wordt er aangeraden een backup te maken, alle instellingen en eventueel bestanden zullen verloren gaan!

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Accuduur, Jelly Bean, galaxy s ii 

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord