abonneren

Galax Note 7 raakte oververhit door te grote accu

De Galaxy Note 7, die vorig jaar oktober wereldwijd werd teruggeroepen, raakte oververhit door een te grote accu.

Brand

Dat blijkt uit het onderzoek dat Samsung komende maandag gaat presenteren. De Wall Street Journal meldde de conclusie op basis van ingewijden. Maandag 23 januari presenteert Samsung het volledige onderzoek.

De accu zou niet goed in de behuizing van de smartphone passen. In veel gevallen zorgde dit voor oververhitting en in sommige gevallen ontplofte de Galaxy Note 7 zelfs. Inmiddels heeft Samsung een speciaal programma opgezet om soortgelijke fabricagefouten voortaan te voorkomen. Het acht stappen-tellende programma zou voornamelijk meer tests en inspecties op het toestel uitvoeren.

Terug

Na enkele meldingen van accuproblemen met de Galaxy Note 7, besloot Samsung om alle toestellen terug te roepen. Door het brandgevaar was het zelfs verboden om de telefoon mee te nemen tijdens vliegtuigvluchten.

Hoewel alle smartphones zijn teruggeroepen, zijn er volgens Verizon nog enkele duizenden Note 7's in gebruik. Zelfs nadat Verizon een update uitrolde die de Note 7 onklaar maakte, blijven een aantal smartphones in omloop. Inmiddels heeft Verizon besloten om alle uitgaande oproepen van de Galaxy Note 7 door te schakelen naar de klantenservice.

Geschreven door: Lub Snoek op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Samsung, Note 7, Accu, Terugroepactie, ontploffen, brandgevaar

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord