Gadget van de week: Withings Activité Pop

Regelmatig kijkt PCM naar de gadget van de week, geselecteerd door onze collega's van Stuff. Welke gadget is cool, handig en helemaal hot in deze tijd van het jaar? Deze week bekijken we het Withings Activité Pop-horloge.

Smartwatches zijn er in veel verschillende soorten en maten. Toch hebben ze allemaal een ding gemeen: ze zien er vaak niet zo heel mooi uit. Als er een kenmerkende factor is van een gadget is dat wel dat deze een echte eye-catcher moet zijn. Dat maakt de Withings Activité Pop de gadget van deze week. 

Waterdicht

Dit horloge ziet er namelijk helemaal niet slecht uit. Het probeert zich op één ding te richten als smartwatch-zijnde en dat is een fitnesstracker. De Pop is daarom waterdicht tot 50 meter. Het is dan ook mogelijk om te gaan zwemmen, waarna de Pop die activiteit dan als zodanig in de app zal herkennen en bijhouden. Wel is het totaalaantal sporten dat de Pop kan herkennen ietwat beperkt, zo merken onze collega's van Stuff op. Het verwerken van die data gaat volautomatisch door middel van de app. Je hoeft daar bijna nooit over na te denken. Of je nu gaat sporten of gaat slapen: het horloge houdt dat in de gaten. Bij slapen worden bovendien slaappatronen vastgelegd. 

Erg lange accuduur

De app is volgens Stuff goed ontworpen en heeft een aantal sociale functies, waarmee je met vrienden die ook een Pop-horloge hebben kunt strijden wie het meest beweegt. De accuduur is overigens erg goed, want die zou het volgens de fabrikant maar liefst acht maanden aan een stuk vol moeten houden. Een extra functie van het horloge is de mogelijkheid deze te gebruikken als wekker. Het horloge kan je door trillingen in de ochtend wakker maken.

Zijn er dan ook minpunten? Jawel, maar daarvoor zul je even de volledige review op Stuff moeten checken, waar ook de prijs en alle ervaringen van onze collega's beschreven staan. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: app, horloge, fitness, fitnesstracker, withings activité pop