Gadget van de week: Samsung Gear VR

Regelmatig kijkt PCM naar de gadget van de week, geselecteerd door onze collega's van Stuff. Welke gadget is cool, handig en helemaal hot in deze tijd van het jaar? Deze week bekijken we de Samsung Gear VR.

Virtual reality lijkt te zijn begonnen aan een nieuwe opmars. De Oculus Rift verschijnt in maart op de markt en de HTC Vive zal niet lang daarna worden uitgebracht. Beide VR-brillen zijn echter zeer high-end en vereisen een stevige game-pc om het beeld soepel weer te geven, zodat je niet misselijk wordt bij langdurig gebruik. 

Een goedkopere oplossing biedt Samsung in de vorm van de Gear VR. De Gear VR speelde afgelopen week een grote rol op het Mobile World Congress in Barcelona. Zo was een groot gedeelte van de persconferentie in virtual reality en krijg je bij elke pre-order van de Galaxy S7 of S7 Edge gratis een Gear VR

In een eerdere review op Stuff werd de Gear VR al onder de loep genomen. De Gear VR heeft een lage prijs, doordat de telefoon in de bril wordt geplaatst en het VR-beeld levert. De Gear VR zit fijn en voelt goed op je hoofd. Bovendien word je er bijna niet misselijk van, omdat het scherm scherp is en een hoge verversingssnelheid heeft. Hierdoor worden langere sessies met de bril mogelijk. De Gear VR ondersteunt dan ook maar een beperkte set telefoons, namelijk alleen de S6- en S7-reeks en de Note 5. Dat zijn telefoons met hogeresolutieschermen die dat aan kunnen. 

Een minpuntje van de Gear VR is dat er geen positietracking aanwezig is. Buig je bijvoorbeeld voorover om iets beter te bekijken, dan wordt dat niet vertaald in de virtuele wereld. Af en toe kunnen de telefoons in de Gear VR ook heel erg heet worden, wat resulteert in wat mindere prestaties.

Alle ervaringen van en informatie over de Samsung Gear VR lees je in het volledige artikel op Stuff.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: samsung, gear vr, galaxy s7, galaxy s6, stuff