abonneren

Gadget van de week: Pebble Time Round

Regelmatig kijkt PCM naar de gadget van de week, geselecteerd door onze collega's van Stuff. Welke gadget is cool, handig en helemaal hot in deze tijd van het jaar? Deze week bekijken we Pebble Time Round, die sinds kort verkrijgbaar is in Nederland en Belgiƫ.

De smartwatches van Pebble werken met zowel Android als iOS via bluetooth, hebben een eigen appstore op beide platformen en kunnen informatie van de smartphone halen en deze bedienen. Functies zijn onder meer muziek afspelen en pauzeren, agenda’s inzien en meer. Bovendien heeft de Pebble een ingebouwde microfoon, zodat het mogelijk is om te reageren op bijvoorbeeld sms’jes.

Pebble-smartwatches hebben van oudsher een rechthoekig scherm en een e-inkscherm, wat de accuduur erg lang maakt. De Pebble Time Round is echter smartwatch met een rond scherm en het eerste wat Stuff daaraan opvalt is de zeer grote schermrand.

Door de vorm, waarbij het horloge ook nog eens erg dun is, wordt wel wat ingeleverd op de accuduur van het horloge, zo blijkt uit de review. Die komt namelijk neer op zo’n twee dagen. Dat is veel minder dan we normaal van Pebble gewend zijn, waar tien dagen accuduur vaker voorkomt. Het horloge heeft overigens een variant met een bandje van 14mm, bedoeld voor vrouwen met kleinere polsen, en een bandje met een grootte van 20mm.

De Pebble heeft geen aanraakscherm, maar in plaats daarvan een aantal knoppen aan de zijkant. Dat werkt prima, zo lang je maar niet te veel apps installeert. Wat betreft die apps, is er ook nog het een en ander op te merken, maar daarvoor is het nodig de volledige review te lezen.

Alle ervaringen én meer informatie, zoals de prijs en het eindoordeel van de Pebble Time Round lees je in de volledige review op de website van Stuff.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: Horloge, Smartwatch, Pebble, Pebble Time Round