}
abonneren

Gadget van de week: HTC Vive

Regelmatig kijkt PCM naar de gadget van de week, geselecteerd door onze collega's van Stuff. Welke gadget is cool, handig en helemaal hot in deze tijd van het jaar? Deze week bekijken we de HTC Vive-bril voor virtual reality.

De Vive is een virtualrealitybril met als directe concurrent de Oculus Rift, die eerder afgelopen maand is uitgekomen. Deze bril wordt samen ontwikkeld met Valve. Valve is natuurlijk bekend van het succesvolle, digitale gamesplatform Steam. De Vive kost 899 euro en daarmee is het de duurste vr-bril op de markt, maar de Vive doet dan ook een aantal dingen die nog geen andere bril kan waardoor je je veel beter in de digitale wereld kunt inleven.

Laser pods

In de Stuff-review wordt namelijk duidelijk dat de Vive geleverd wordt met twee controllers en twee 'laser pods'. Deze twee onderdelen maken het mogelijk om in je kamer rond te lopen met de bril. Die twee pods plaats je diagonaal in de kamer, hoog op een kast bijvoorbeeld. Daarna kun je na wat calibratie rond de kamer lopen met de bril op, waarna die bewegingen vertaald worden naar de digitale wereld. Deze trackingtechnologie heet Lighthouse.

Controllers

Dat zorgt voor een veel betere inleving. Iets wat hier ook bij helpt, zijn de controllers. Deze doen volgens Stuff denken aan de nunchucks van de Wii, of aan een ijshoorn. De meeste interacties zijn in de Vive vrij simpel, zoals koffie zetten in de Job Simulator of een pijp bouwen in Water Bears VR, merkt Stuff op. De Vive-controllers liggen fijn in de hand en het is geen probleem deze lang achtereen te gebruiken.

Voor alle ervaringen met en meer informatie over de HTC Vive, zoals de technische specificaties, beeldkwaliteit en field of view, check je de volledige hands-on review van Stuff.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Virtual reality

Tags: Valve, Virtual reality, Vive, htc

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI