}
abonneren

Futuremark lanceert VRMark benchmark voor virtual reality

Futuremark ken je waarschijnlijk van de benchmarks 3DMark en PCmark waarmee je de prestaties van je pc kunt testen. Vandaag voegt Futuremark daar met VRMark een nieuwe test aan toe waarmee je kunt testen of je pc geschikt is voor virtual reality.

Met VRMark lanceert Futuremark zijn eerste benchmark die speciaal gericht is op VR-headsets. Het is overigens geen verrassing dat VRMark verschijnt, de benchmark verscheen eerder al in een previewvariant voor betalende gebruikers van 3DMark. Om VRMark te gebruiken heb je niet per se een VR-headset nodig. De benchmark is juist bedoeld om te achterhalen of je pc geschikt is voor VR en bevat twee tests die op je normale beeldscherm werken. De twee tests heten Orange Room en Blue Room. Met Orange Room kun je achterhale of je pc geschikt is voor VR. Met de zwaardere Blue Room is vervolgens te achterhalen hoe goed je pc scoort. De tweede zwaardere Blue room benchmark is alleen beschikbaar voor betalende gebruikers van VRMark.

Ook voor een VR-headset

Heb je al een VR-headset, dan weet je vast al dat je pc werkt met die headset. Toch is het voor bezitters van een VR-headset leuk om VRMark even te bekijken. Je kunt met je Oculus Rift of HTC Vive namelijk rondkijken in VR in de Orange Room en de Blue Room. Futuremark noemt dit de Experience Mode. In Experience Mode kun je vrij rondlopen, krijg je een zaklamp om alles goed te onderzoeken en is er ondersteuning voor ruimtelijk geluid.

Prijs en beschikbaarheid

VRMark is vanaf nu te downloaden in een gratis versie die de Orange Room-benchmark bevat. Voor 19,99 dollar koop je de Advanced Edition waarmee je ook toegang krijgt tot de Blue Room-benchmark en je de instellingen van de benchmarks kunt aanpassen. 

Geschreven door: Jeroen Boer op

Category: Nieuws, Virtual reality

Tags: VR, Benchmarks, futuremark

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI