abonneren

Foxconn verhoogt salaris werknemers

Foxconn gaat het salaris van de werknemers die aan de productielijnen in de Chinese fabrieken werken, met 16 tot 25 procent verhogen.

Het Taiwanese Foxconn is een van de grootste fabrikanten van elektronica. Het bedrijf produceert computerhardware voor vrijwel alle grote merken waaronder Apple, HP en Dell. Ook gaat het bedrijf het aantal overuren van de fabrieksarbeiders verminderen.

De maatregel is een gevolg van de toenemende kritiek op de arbeidsomstandigheden en de werkdruk waaronder de Chinese arbeiders hun werk moeten doen.

Apple gaf vorige week nog opdracht voor een onderzoek door een onafhankelijke instantie naar de werkomstandigheden van zijn toeleveranciers. Foxconn stond daarbij boven aan het lijstje van te controleren bedrijven.

Foxconn heeft een aantal keren het nieuws gehaald met zelfmoordpogingen onder de werknemers. Zo liet het bedrijf netten rond fabrieksgebouwen monteren die springende werknemers moest beschermen.

Bron: New York Times

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: Foxconn

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord