abonneren

Foxconn herstart fabriek na rellen

Foxconn heropent de Fabriek in het Chinese Taiyuan nadat deze als gevolg van rellen een dag gesloten is geweest.

Zondagavond kwamen duizenden werknemers in opstand en ontstonden er gevechten onder werknemers. Foxconn heeft toen besloten de fabriek tenminste voor 24 uur te sluiten. Er werken in totaal 79000 mensen in deze vestiging. Er raakten bij de rellen nogal wat mensen gewond waarvan er 40 zijn opgenomen in het ziekenhui en een aantal anderen zijn opgepakt.

Folgens Foxconn ging het om een uit de hand gelopen ruzie in de slaapgebouwen. Andere lezingen van werknemers melden dat het gaat om protesten tegen de slechte werkomstandigheden en zou de opstand zijn ontstaan nadat een bewaker een werknemer had geslagen. De opstand is onderdrukt door het optreden van 5000 man oproerpolitie.

Eerder dit jaar zijn er stakingen in de fabriek geweest na een meningsverschil over salarissen, kort nadat Foxconn de order voor de iPhone 5 kreeg. Er zal volgens Foxconn als gevolg van de sluiting geen vertraging in de leveringen ontstaan. Er zijn altijd reserve voorraden aanwezig om wisselingen in de productiesnelheid op tevangen. Foxconn is onder andere een grote leverancier voor Apple. Of de iPhone 5 in deze fabriek gemaakt wordt is niet bekend. Wel dat er in elk geval onderdelen voor het nieuwe Apple-toestel gemaakt worden.

Bron: Cnet

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie