abonneren

Foxconn bekent schuld kinderarbeid

Foxconn is weer een grens overgegaan. De fabrikant van onder andere iPhones en iPads is deze keer betrapt op kinderarbeid.

Bij een controle van China Labor Watch zijn bij Foxconn zijn verschillende minderjarige werknemers ontdekt. Foxconn geeft toe dat de kinderen ontdekt zijn. De jongste werknemer is veertien jaar. Werken is in China toegestaan vanaf zestien jaar. In een reactie zegt Foxconn dat het gaat om stagairs.

De stagairs zouden volgens het bedrijf door hun school gestuurd zijn en werkten inmiddels drie weken in de fabriek. Foxconn zegt in een reactie:

“We zijn zelf volledig verantwoordelijkheid voor de overtreding en we hebben de studenten waar het om gaat onze excuses aangeboden”

Foxconn heeft inmiddels een behoorlijk beruchte reputatie als het gaat om arbeidsomstandigheden. Zo heeft Apple eerder dit jaar ingegrepen bij heet bedrijf omdat de salarissen te laag zouden zijn en werkweken te lang.

Ook kwam er een hoop gier naar boven toen een journalist undercover ging werken bij de fabriek. Verder is het bedrijf al tijden in het nieuws door de vele zelfmoorden. Daartoe heeft het bedrijf netten opgehangen, zodat men in elk geval niet meer van het dak kan springen.

Via: Hyped

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags:

Laatste reactie