abonneren

Foto's Samung Galaxy S7 duiken op, aankondigingsdatum vastgesteld

Samsung maakt vandaag bekend dat de Samsung Galaxy S7 op 21 februari wordt onthuld tijdens de Mobile World Congress, een datum die eerder al lekte. De verrassing is er al een beetje af, omdat de eerste foto's van het toestel nu zijn opgedoken.

De beelden (afkomstig van @evleaks) bewijzen eerdere geruchten over het design van de S7, die erg zou lijken op de S6. Het enige verschil met de modellen van vorig jaar, lijkt de schermgrootte van de S7 Edge.

Grotere Edge

De gewone S7 heeft een scherm van 5,1 inch en is daarmee even groot als de S6 en S6 Edge. De S7 Edge is echter groter, met een schermdiagonaal van 5,5 inch. 

Dit jaar vind je de verbeteringen dan ook vooral onder de motorkap. Denk aan een snellere processor (vermoedelijk de Octa 8890 in Europa), meer werkgeheugen (4 GB) en een betere accu (3600mAh voor de S7 Edge tegenover 2600 in de S6 Edge).

Micro-sd

Verder wordt er gesproken over de terugkeer van micro-sd-ondersteuning, waarmee je de opslag kunt uitbreiden tot 200 GB.

Opvallend is ook dat de camera foto's kan maken tot 12 megapixel groot, daar waar de vorige generatie een 16 megapixel-camera mee kreeg. Daardoor zou de camera aan de achterkant van de toestellen minder uitsteken. 

Bron: VentureBeat

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Samsung Galaxy S7, mwc2016