abonneren

Foto's nieuwe Nexus 7-tablet verschenen

Enkele uren nadat Google een evenement aankondigt voor volgende week woensdag heeft Androidcentral waarschijnlijk de primeur van de nieuwe Nexus 7. Het zou kunnen dat we dit toestel aanstaande woensdag officieel te zien krijgen samen met de update naar Android 4.3.
De 7 inch tablet van Google is een succesnummer en staat al een jaar lang in de top 3, zo niet op de nummer 1 positie van het tabletklassement. Handzaam, snel, mooi beeldscherm en het gemak van stock-Android gecombineerd met de aantrekkelijke prijs maken van deze tablet een gewild object. Logisch dus dat Google een vervolg gaat geven aan de Nexus 7.

Sterker nog, het lijkt zelfs noodzakelijk dat er snel een opvolger voor de Nexus 7 komt. Er zijn veel klachten over de eerste Nexus 7 die gaan over de snelheid van het apparaat: bij veel mensen blijkt de tablet aanzienlijk minder snel te zijn na bijna een jaar van gebruik. Dat is bij de meeste mensen 'op te lossen' door minimaal 2 GB aan geheugen vrij te houden, maar ten eerste werkt dat niet voor iedereen en ten tweede is dat natuurlijk een oplossing die niet zou moeten hoeven. Uiteraard moeten die problemen een echte oplossing krijgen voor de huidige bezitters, maar is een vernieuwde uitvoering zeker geen slecht idee.

Video

 

Klik hier om de video te bekijken

Android Central

Het Amerikaanse Android Central heeft beelden ontvangen van de nieuwe Nexus 7. Of het om een gereed product gaat of om een model dat nog niet productieklaar is, weten we niet maar we kunnen wel al veel afleiden uit de beelden. Samen met de beelden zijn er ook wat specificaties uitgelekt. Nogmaals Google heeft nog niets officieel aangekondigd of de onderstaande informatie bevestigd. U bent gewaarschuwd.

Newxus 7

In de beelden zien we een 7 inch-tablet wederom gemaakt door ASUS. Aan de buitenzijde zien we dat er toch een aantal veranderingen zijn doorgevoerd in het design. Zo lijkt het erop dat de textuur van de achterzijde weg of veranderd is en het Nexus-logo staat nu in de lengterichting in plaats van links naar recht.

nexus

Aan de achterzijde zien we nu ook een camera zitten. De 5 megapixel-camera die linksboven aan de achterzijde zit heeft geen flits. Aan de achterzijde zitten ook twee speakers, één aan de bovenzijde en de andere aan de onderzijde. Alle knoppen zitten wel op dezelfde plaats maar zover we kunnen zien is de zilverkleurige rand verdwenen die bij de eerste Nexus 7 rondom loopt. 

Het beeldscherm belooft wederom veel goeds, in het korte filmpje hierboven zien we dat de bezels (randen tussen scherm en buitenzijde) smaller zijn geworden.

NBexus

Specificaties

Er gaan verschillende geruchten over de specificaties van deze tablet. De bron gaat ervan uit dat er een Qualcomm-chipset in zal zitten. Het zou gaan om een Snapdragon S4-chipset, maar dit lijkt onwaarschijnlijk. Waarschijnlijk heeft de deze chipset door een benchmark-app laten herkennen en deze willen de chipset met nummer 8064 wel eens herkennen als Snapdragon S4, terwijl het in werkelijkheid een snellere Snapdragon 600 is. Daarnaast beweert 'men' dat er wel eens 4 GB RAM in de nieuwe Nexus 7 zou liggen, maar laten we vooralsnog uitgaan van 2GB. De resolutie van het apparaat zou 1920x1200 zijn, de hoogste in een 7 inch-tablet tot nu toe. 

We kunnen wederom twee variaties in geheugen verwachten te weten een 16 GB- en een 32 GB-versie en het zou logisch zijn als er ook een 3G-versie uit zou komen. Als we de wetten van de logica hanteren zouden we verwachten dat dit apparaat, wanneer het aanstaande woensdag bekend gemaakt wordt, op Android 4.3 zal draaien. de historie leert ons dat Google dit soort zaken meestal combineert.

 

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: Nexus 7

Laatste reactie