abonneren

Foto's en specificaties HTC One M9 gelekt

Verscheidene sites posten vandaag foto's, gelekte productafbeeldingen en specificaties van HTC's nieuwe vlaggenschip, de One M9. Het toestel wordt vermoedelijk op 1 maart aanstaande aangekondigd.

De site Phandroid heeft foto's in handen gekregen van 'een betrouwbare bron die dichtbij HTC staat.' Daarop blijkt dat het toestel erg lijkt op zijn voorganger, de HTC One M8. Aan de buitenkant is het meest opmerkelijke verschil dat de knop om de smartphone in te schakelen is verplaatst, van de bovenkant naar de zijkant van het toestel.

De website MobileGeeks ontdekte daarnaast nog productafbeeldingen met specificaties van de One M9 op de site van een Duitse smartphonewinkel, die overigens halsoverkop de pagina's weer offline haalde. Overigens wel te laat, want de informatie duikt nu op verschillende plekken weer op.

Specificaties

Het toestel zou draaien op een 2GHz octacore Snapdragon 810 processor, met 3GB RAM-geheugen en 32GB opslagruimte, uit te breiden via microSD. Aan de achterkant zit mogelijk een 20,7-megapixel camera, aan de voorkant een 4,0 megapixel camera.

Het toestel wordt geleverd met Android 5.0 Lollipop, waar de Sense 7-skin van HTC overheen is gelegd. De accu heeft een vermogen van 2840mAh.

Het scherm is volgens de site 5 inch groot en heeft een 1080p-resolutie. De webwinkel toonde twee varianten van het toestel: een donkergrijze (gunmetal grey) en een goud-zilveren variant. Prijskaartje: 749 euro. Of de geruchten juist zijn, blijkt over een weekje tijdens de Mobile World Congres in Barcelona.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: M9, one