abonneren

Foto's budget-iPhone gelekt

Geruchten over een budget iPhone, ook wel 'iPhone Lite' genoemd, worden steeds luider. Er zijn nu foto's opgedoken van de nieuwe behuizing van de iPhone Lite in allerlei vrolijke kleurtjes.

 

Al sinds 2009 gaat het gerucht dat er een goedkope iPhone aan zit te komen maar sinds dit jaar worden die steeds sterker. Tim Cook, ceo van Apple, heeftaltijd ontkend dat er een budget iPhone zal komen maar heeft ‘budget’ altijd dat verwoord als ‘kwalitatief minder’. Cook geeft aan alleen producten te willen uitbrengen waar hij zelf achter staat. Een iPhone in een lager prijssegement zou kunnen want Apple wil wel naar ‘beter betaalbare’ producten zolang het niet ten koste van de kwaliteit gaat. Een goedkopere iPhone van hoogwaardige kwaliteit maar met minder functionaliteit zou dan wellicht wel een optie zijn. Naar verluidt zou de iPhone Lite tegelijk worden uitgebracht met de iPhone 5S die volgens geruchten voor 20 september staat gepland, net als de 'iPad 5'.

iPhone Lite foto's

Over de echtheid van de foto’s die we tegenkwamen op de website van Hardware.info kunnen we niet veel zinnigs zeggen. Als de foto echt is dan betekent het in ieder geval dus dat de iPhone Lite in een aantal kekke kleurtjes uit zal komen. Zwart zit er niet tussen.

iPhone Lite binnenkant

Uit eerder gelekte ontwerpschema’s heeft Apple Insider een 3D model gemaakt van hoe de iPhone Lite eruit zou komen te zien. Volgens de geruchten zou de iPhone lite mogelijk een 4-inch scherm krijgen en draaien op iOS 7.

Apple Insider iPhone Lite render
Het 3D-model dat AppleInsider maakte op basis van gelekte ontwerpschema's

Dure iPhone kost marktaandeel

Middensegment telefoons en zelfs telefoons in een laag segment bieden tegenwoordig al zoveel mogelijkheden dat het voor veel gebruikers voldoende is. De crises zou er mogelijk voor zorgen dat men eerder voor zo'n toestel gaat dan de topmodellen. In West-Europa daalt het marktaandeel van de iPhone. Goedkope telefoons zijn populair in opkomende markten.Apple heeft alleen telefoons in het hogere segment en moet het daardoor afleggen tegen Android die in alle segmenten beschikbaar is op telefoons. Het zou dus geen vreemde stap zijn hoewel het gevaar dreigt dat het de verkoop van de toptoestellen van Apple in gevaar brengt. Apple zou de iPhone Lite ook puur op de opkomende markten kunnen richten. Een ander gevaar is dat het exclusieve imago dat Apple ooit had, met een iPhone Lite sowieso verder wordt aangetast.

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Budget-iphone