abonneren

Foto HTC One 'mini' uitgelekt

Er is een foto uitgelekt van het kleine broertje van de HTC One en deze lijkt qua uiterlijk erg veel op het origineel. De smartphone, die waarschijnlijk een stuk goedkoper zal zijn dan zijn grotere broer, heeft wel wat minder goede specificaties en is een stukje kleiner.

 

HTC zal net als Samsung een goedkopere, kleinere en minder krachtige versie uitbrengen van zijn vlaggenschip. Waar Samsung een Galaxy S4 Mini zal uitbrengen binnenkort, gaat HTC volgens hardnekkige geruchten een One uitbrengen met de codenaam M4. De codenaam van de originele One was overigens M7.

Phone Arena meldt nieuwe informatie en heeft bovenstaande foto gepubliceerd van de M4. Het bestaan van het toestel is door HTC zelf nog überhaupt niet bevestigd, maar de geruchten vertellen nu over een smartphone met een 4,3-inch scherm met een 720p-resolutie (de One heeft een 4,7-inch scherm en 1080p resolutie). Het toestel is afgezien van het formaat bijna identiek aan de HTC One. Alleen de plaatsing van de flitser wijkt af en het apparaat heeft (door het kleinere formaat) minder gaatjes voor de microfoon en de speaker. Het toestel zou heel goed van hetzelfde materiaal kunnen zijn als de One, gezien de foto.

Er zou een 1,2 GHz dual core Snapdragon-processor in de kleine One huizen, waar de originele One een 1,7 GHz dual core Snapdragon-chip heeft. Afgezien daarvan heeft de M4 naar verluidt wel dezelfde Ultrapixel-technologie voor de camera als de One, waarmee beter in het donker gefotografeerd kan worden. Ook het werkgeheugen is gelijk gebleven met 2 GB.

De accucapaciteit is met 1.700 mAh wat afgenomen ten opzichte van de grote broer en daarnaast heeft de M4 met 16 GB wat minder opslaggeheugen. Als de geruchten kloppen zal de M4 waarschijnlijk onder een andere naam aan het einde van het tweede kwartaal verschijnen. 

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: m4, one, mini

Nieuws headlines

Laatste reactie