abonneren

Forse problemen met bewegingssensor iPhone 5S

Volgens Gizmodo heeft Apple een fiks probleem met de bewegingssensor in de iPhone 5S. Het techblog heeft een uitgebreide verhandeling op zijn site gezet, maar het probleem wordt ook van andere kanten bevestigd. De sensor geeft verkeerde meetwaarden door.

Gebruikers op verschillende fora klagen over afwijkende waarden van de gyroscoop, accelerometer en het kompas. Gizmodo heeft daarop de iPhone 5S nader onderzocht en zelfs afgezet tegen de iPhone 5. Daaruit blijkt dat de bewegingssensor behoorlijk afwijkende waarden produceert dan de iPhone 5, die veel dichter op de werkelijkheid zit. Dat is vervelend voor mensen die vertrouwen op de bewegingssensor voor apps en games. Gizmodo komt in zijn eigen test tot de conclusie dat de gyroscoop 2 tot 4 graden afwijkt, maar op gebruikersfora zijn zelfs meldingen te vinden waar de gyroscoop tot 8 graden afwijkt.

Het is nog maar de vraag of het probleem softwarematig is; Gizmodo vermoedt dat de bewegingssensoren in de fabriek niet (of niet goed) gecalibreerd zijn. Dit is niet eenvoudig te herstellen. Daarnaast verschilt de ernst van het probleem van iPhone tot iPhone. In sommige gevallen helpt het omruilen van het toestel, in andere gevallen heeft het vervangende toestel hetzelfde probleem. Apple zou kunnen ingrijpen bij de calibratie van nieuwe iPhone-toestellen, maar dit is geen oplossing voor bestaande toestellen met een foutief gecalibreerde sensor. Het bedrijf zelf heeft overigens niet gereageerd op de klachten.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Iphone 5s

Nieuws headlines

Laatste reactie